Σε καραντίνα σε ξενοδοχεία έχουν τεθεί από χθες οι ταξιδιώτες πτήσης με 91 επιβάτες από το Κατάρ, καθώς εντοπίστηκαν 12 θετικά κρούσματα κορονοϊού. Και οι 12 ήταν ασυμπτωματικοί. Οι πτήσεις από το Κατάρ ανεστάλησαν ως τις 15 Ιουνίου και η τελευταία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 15.15. 

Όπως και με τις προηγούμενες αεροπορικές οδηγίες, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι εμπορευματικές (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του), οι κρατικές (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (Military), οι πτήσεις που έχουν τεχνική βλάβη χωρίς να χρειαστεί να αποβιβαστούν οι επιβάτες (technical landings) και οι πτήσεις επαναπατρισμού που έχουν εγκριθεί από του υπουργείο Εξωτερικών.

Οι 9 από τους 12 θετικούς στον κορονοϊό είναι Πακιστανοί, δύο είναι ‘Ελληνες από την Αυστραλία κι ένα κρούσμα είναι ταξιδιώτης ιαπωνικής υπηκοότητας.

Μετά την καραντίνα των 14 ημερών θα γίνει δειγματοληπτική επανεξέταση, ενώ σε καραντίνα 7 ημερών βρίκσονται οι επιβάτες της πτήσης που βρέθηκαν αρνητικοί.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγιναν ήδη δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε 139 ταξιδιώτες από τη Γαλλία, οι περισσότεροι ‘Ελληνες επαναπατρισθέντες αλλά και αλλοδαποί με κατοικία σε νησί.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων (επίχρισμα από τον λαιμό) αναμένονται αύριο, ενώ ήδη οι 139 οδηγήθηκαν με πέντε πούλμαν σε ξενοδοχεία καραντίνας.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη, Κατερίνα Μπατζάκη

Μοιράσου το άρθρο: