Σε κινητοποίηση βρίσονται οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή ενσήμων και δώρων του Πάσχα. ‘Οπως εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων, στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνονται στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. , διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα και στη συνέχεια στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο μετά τις 12.00 η πορεία βρισκόταν έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συσπείρωση Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, «η εργοδοσία συνεχίζει μέρα με τη μέρα την απαξίωση και διάλυση του ναυπηγείου. Εγκαταστάσεις αφημένες στο έλεος, με σοβαρή ανεπάρκεια στα μέσα προστασίας και την ασφάλεια, κι εμείς απλήρωτοι, με τα δεδουλευμένα να διογκώνονται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Απαιτεί από την εταιρεία να χορηγήσει σε κάθε εργαζόμενο έγγραφο που να βεβαιώνει το ποσό των δεδουλευμένων που του οφείλει, να διορθώσει τις αποδοχές που έχει δηλώσει «τυχαία» στην εφορία με τα σωστά ποσά των οφειλόμενων και των κρατήσεων και να καταβάλει το δώρο Πάσχα.

Επίσης, να κατοχυρωθούν τα ένσημα του 2018 και να υπάρξει κάλυψη παροχών Υγείας για εμάς και τις οικογένειές μας».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Μοιράσου το άρθρο: