Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 14 χιλ. νότια της Κοζάνης στις 13:50, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ψυχραιμία συνιστούν οι σεισμολόγοι και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Στις πλατείες και τα πεζοδρόμια κάτω από τα σπίτια τους βρέθηκαν για περισσότερο από μία ώρα μετά το σεισμό οι κάτοικοι της Κοζάνης.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις 2 τα ξημερώματα ξύπνησε μνήμες από το 1995, όταν και τότε στην περιοχή είχε σημειωθεί μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,3 ρίχτερ. Τρία λεπτά μετά την πρώτη δόνηση σημειώθηκε μετασεισμός 3,8 ρίχτερ.

Ο σεισμός που έγινε έντονα αισθητός σε όλο το νομό Κοζάνης, είχε επίκεντρο τον ίδιο εστιακό χώρο με το σεισμό του 1995.

Από τη δόνηση δεν προκλήθηκαν ζημιές. Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Θα συνομιλήσουμε τώρα με τον πρόεδρο του . Και το ερώτημα είναι αν σας ανησυχεί η σεισμική διέγερση στη δυτική Ελλάδα, καθώς σε ένα 24ωρο είχαμε δύο ισχυρούς σεισμούς σε Αμφιλοχία και Κοζάνη.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, οι σεισμοί σε Αμφιλοχία και Κοζάνη δεν συνδέονται, και δεν σημαίνουν γενικότερη διέγερση.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: