Φωτογραφία Αρχείου-Δομή φιλοξενίας

Την απόφασή τους να δημιουργηθεί κλειστή δομή περιορισμένου χρόνου στη θέση «Κλειδί», στη Σιντική Σερρών, ανακοίνωσαν οι παρατάξεις του δήμου. Την ίδια ώρα το δημοτικό συμβούλιο της Σάμου αποφάσισε να αναστείλει τον αποκλεισμό στην είσοδο του υπό κατασκευή κέντρου στη θέση Ζερβού. Οι αιρετοί ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την επίταξη των 216 στρεμμάτων και να προχωρήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση του νησιού, με ταυτόχρονο κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ. Αποφασίστηκε ακόμη το ΚΥΤ στη περιοχή του Ζερβού να έχει χωρητικότητα 1.300 ατόμων.

«Εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Σιντικής: Φώτης Δομουχτσίδης, δήμαρχος, Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης.

«Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σε κοινη δήλωσή τους οι βουλευτές Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «αρχικά επελέγη το στρατόπεδο «Βασιλειάδη», το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό. Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία όμως, τελικά ορίστηκε μία εναλλακτική τοποθεσία. Στηρίζουμε αυτήν την επιλογή. Είναι η μόνη λύση και η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα. Ο πατριωτισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στις Καστανιές και στα νησιά, αλλά παντού όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες. Όχι με λόγια, αλλά με έργα.»

Είχαν προηγηθεί ολονύκτιες κινητοποιήσεις κατοίκων της περιοχής ενάντια στη δημιουργία κλειστής δομής στο στρατόπεδο Καλλέργη, στη Βυρώνεια Σερρών, ενώ είχε προταθεί αρχικά και το στρατόπεδο Ροδόπολης ως επιλογή. Ο κ. Μηταράκης σε επικοινωνία του σήμερα με τον Δήμαρχο του έδωσε παράταση μέχρι το μεσημέρι για να προταθεί εναλλακτική τοποθεσία.

Στο στρατόπεδο Καλλέργη μετέβη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος δήλωσε αντίθετος στην δημιουργία κλειστής δομής.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, Βίντεο-Ρεπορτάζ Ν. Καπόγλης

Μοιράσου το άρθρο: