Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση του 13χρονου γιου τους σε γυμνάσιο του Ζωγράφου από δύο συνομήλικους του, ο ένας εκ των οποίων είναι συμμαθητής του, έκαναν στην αστυνομία οι γονείς του παιδιού στις 8 Φεβρουαρίου.

Το παιδί, όπως καταγγέλθηκε, παρασύρθηκε στην τουαλέτα του σχολείου του από έναν άλλο γνωστό του 13χρονο -ο οποίος μέχρι πέρυσι πήγαινε στο ίδιο σχολείο.

Στη συνέχεια τον κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ ένας συμμαθητής του τραβούσε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι γονείς του παιδιού κατηγορούν τη διεύθυνση  του σχολείου για αμέλεια.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τον βιασμό του ανηλίκου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.
Στην ΕΔΕ θέλουμε να δούμε πώς συνέβη το γεγονός αυτό και πώς αντέδρασε η διεύθυνση του σχολείου, είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής σπουδών του υπουργείου Παιδείας Σπύρος Κωνσταντάτος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον βιασμό ανήλικου σε γυμνάσιο από συνομήλικους του

Μοιράσου το άρθρο: