«Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση στο Θριάσιο νοσοκομείο, που είναι απλήρωτοι για τον μήνα Μάιο, λόγω της συστηματικής καθυστέρησης στις πληρωμές από την εργολαβική εταιρεία ΑΡΙΑΝΘΗ ΕΠΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Επίσης το σωματείο σχολιάζει πως: «Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους».

Επίσης το σωματείο ζητάει την εκδίωξη των εργολάβων από το ΘΡΙΑΣΙΟ όσο από πολλές άλλες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Ως προς τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, το σωματείο τονίζει ότι: «Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ Θριάσιο να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να πληρωθούν άμεσα η μισθοδοσία του Μαΐου και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.

Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση, και αυτό διεκδικούμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και η πρόσληψη όλων των εργολαβικών συναδέλφων (και όσων επιπλέον χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών) με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, θα προχωρήσουμε σε άμεσες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργολαβικών συναδέλφων».

Μοιράσου το άρθρο: