Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Πρωτοψάλτης απέδωσε στην αύξηση των εποχικών ανέργων την αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο του ’19 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του ’18.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ παρουσίασε το νέο κοινωφελές πρόγραμμα για τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το υπουργείο Εργασίας και υλοποιείται από τον Οργανισμό. Το πρόγραμμα που θα έχει οκτάμηνη διάρκεια και θα δώσει 35.000-36.000 θέσεις εργασίας θα προκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που αφορά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το οποίο προκηρύχθηκε προ διετίας, αλλά είχε μικρή απορροφητικότητα. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη το πρόγραμμα απλοποιήθηκε, αυξήθηκε το ποσοστό επιδότησης ανά θέση, που θα φτάνει το 90% του κόστους για την επιχείρηση καθώς και το ύψος του ποσού, ανά εργαζόμενο. Το πρόγραμμα έχει 12μηνη διάρκεια και έχει δυνατότητα παράτασης για άλλους 12.

Ο κ. Πρωτοψάλτης παρουσίασε και το νέο πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, που μόλις ξεκίνησε, αφορά νέους ηλικίας 18-29 ετών και για πρώτη φορά όπως είπε, εκτός από την επιδότηση, περιλαμβάνει καθοδήγηση και συμβουλευτική για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος του μήνα.

Τέλος ο διοικητής του ΟΑΕΔ απαντώντας στις επικρίσεις για την μείωση του προϋπολογισμού των κονδυλίων για ενεργητικές πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας, είπε ότι το σημαντικό είναι τα χρήματα που ξοδεύονται στ’ αλήθεια και όχι τα νούμερα του προϋπολογισμού.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: