Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετάβαση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ενω τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά και οι πύλες των ΑμεΑ.

Χρόνος χρειάζεται για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα αυτόματα μηχανήματα αφού σε αρκετούς σταθμούς δεν επαρκούν. Η παραμετροποίηση των 75 παλιών μηχανημάτων εκτιμάται ότι θα τελειώσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Έως σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 600.000 προσωποποιημένες κάρτες athena card και πάνω από 300.000 απρόσωπες ενώ ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει πάνω από 110.000 αιτήσεις ανέργων και ΑΜΕΑ.

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια athena ticket διατίθενται μέχρι τώρα από περίπου 1.300 επιλεγμένα σημεία όπως περίπτερα και μίνι μάρκετ.

Οι μπάρες έχουν κλείσει σε 27 από τους 41 σταθμούς του μετρό. Ανοικτή είναι μόνο η πύλη των ΑμέΑ. Δυσκολίες ωστόσο υπάρχουν στο κλείσιμό στους περισσότερους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ανάμεσα τους και μεγάλοι σταθμοί μετεπιβίβασης Ομόνοια, Αττική και Μοναστηράκι. Στον ηλεκτρικό οι μπάρες έχουν κατέβει σε μόλις 4 από τους 24 σταθμούς.

Εδώ και λίγες μέρες οι επιβάτες μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους στα αυτόματα μηχανήματα κάνοντας χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Ρεπορτάζ: Χρύσα  Παπασταύρου

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: