ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν μετά από το καταστροφικό πέρασμα της «Νεφέλης» από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βιβλικές καταστροφές σε Θεσσαλονίκη και Χρυσούπολη Καβάλας. Μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στην Ηλεία. Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στη Μάνδρα Αττικής μετά και την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων. Οι κάτοικοι δοκιμάστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες.

Στη Μάνδρα Αττικής γίνεται σταδιακά η αποκατάσταση των προβλημάτων κι ενώ οι κάτοικοι της περιοχής δοκιμάστηκαν για μια ακόμη φορά. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, καθώς είχε διακοπεί σε διάφορα σημεία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις σε όλη τη χώρα, για άντληση υδάτων, καθώς και για απεγκλωβισμούς ατόμων.

Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την πορεία υλοποίησης του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με επίκεντρο την περιοχή της Μάνδρας. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν: ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιάννης Καπάκης και οι δήμαρχοι Ελευσίνας, Μάνδρας–Ειδυλλίας, Μεγαρέων και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

Βιβλικές καταστροφές στα Βρασνά Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη βιβλική είναι η καταστροφή στην περιοχή Βρασνά από την νεροποντή. 35 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν, ανάμεσά τους μία έγκυος και ένα βρέφος 10 μηνών. Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, τουριστικά καταλύματα και δρόμοι.

Θεομηνία στη Χρυσούπολη Καβάλας

Άνοιξαν οι ουρανοί το πρωί στη Χρυσούπολη Καβάλας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα, δρόμοι και καλλιέργειες. Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς έχει ήδη δεχθεί πάνω από 120 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στην Ηλεία

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες στην Ηλεία λόγω των πλημμυρών στις καλλιέργειές τους από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Βούλιαξε και πάλι η Μάνδρα, ζημιές σε Μαγνησία, Λάρισα, Χαλκιδική – Κινητοποίηση (video)

Μοιράσου το άρθρο: