Τρίωρη Παναττική Στάση Εργασίας στο δημόσιο, πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από την υγεία και την αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων διεκδικούν, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και σημειώνουν ότι πέραν του κορονοϊού οι υγειονομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης σημειώθηκε διαπληκτισμός διαδηλωτών και αστυνομίας, και άνδρες των ΜΑΤ έσπρωξαν τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί στον αυχένα.

Από αστυνομικές πηγές αναφέρεται ότι «δεν είναι θέμα αστυνομικής βίας. Πρόκειται για θέατρο που αποδεικνύεται από τα βίντεο και τις φωτογραφείς. Λυπούμαστε για τις δηλώσεις Χρηστίδη».

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είχε μιλήσει για «απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση» κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχικό κατήφορο».

Όπως σημειώνουν διεκδικούν:

Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τωρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: