Τις επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τις οποίες έστελνε από την απομόνωση της φυλακής των απαγωγέων του στους δικούς του ανθρώπους, αποκαλύπτουν οι εφημερίδες «ΠΑΤΡΙΣ» και «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» του Ηρακλείου. Από την πρώτη στιγμή αναγνωρίστηκε ο γραφικός χαρακτήρας του 53χρονου στις επιστολές που «σφραγίστηκαν με το αίμα του», όπως ζητούσαν οι απαγωγείς. Αύριο το πρωί στις 9, ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, αρχίζουν οι απολογίες των 7 κατηγορουμένων.

Η επιστολή της 23/4/2017

«Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν»
«Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη,
Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν.
Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του H… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε. Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο Πα/Σα/Κο/ στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περ. καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν. Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του…
Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα».

«24 μέρες στην απομόνωση είμαι στα όρια της ανθρώπινης αντοχής»

Συγκλονιστική είναι και η επιστολή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, με παραλήπτες τα παιδιά του και η οποία φέρει ημερομηνία 22 Αυγούστου:
«Αγόρια μου,
Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας.
Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία. Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου, όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.
Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ’ όλα να στε ασφαλείς και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.
Ο μπαμπάς σας».

O K. Μητσοτάκης συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία

Συγχαρητήρια στην αστυνομία για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και υπογράμμισε ότι το Κράτος έχει μια συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του. «Η ασφάλεια και η δικαιοσύνη δεν είναι δεξιά πολιτική, δεν είναι κεντρώα πολιτική, δεν είναι αριστερή πολιτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι τα ζητήματα ασφάλειας είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ /Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης, Κώστας Βασιλάκης

Σχετική είδηση:Οι επιστολές του Μιχ. Λεμπιδάκη

Σχετική είδηση: Στα ίχνη νέων συνεργών των απαγωγέων του επιχειρηματία Λεμπιδάκη οι αρχές (video)

Μοιράσου το άρθρο: