Σε κατασκήνωση στην Βόρεια Εύβοια μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο από τη Σάμο, οι οποίοι χτες είχαν ως προορισμό τα Νέα Βρασνά, αλλά δεν κατάφεραν να εγκατασταθούν, καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με αντιδράσεις κατοίκων.

Τις τελευταίες οκτώ ημέρες  κάτοικοι βρίσκονται στην είσοδο του χωριού και στήνουν μπλόκα προκειμένου να μην δεχτούν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή τους.

Βλέποντας να φθάνουν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες, κάτοικοι του χωριού, προσπάθησαν να αποτρέψουν, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, την είσοδό τους στο χωριό. Οι κάτοικοι ζητούν η κατανομή των προσφύγων να γίνει ισομερώς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Tα λεωφορεία ωστόσο κατάφεραν να περάσουν αλλά όταν αποβίβασαν τους αιτούντες ασυλο στα ξενοδοχεία που είχαν συμφωνηθεί να  τους φιλοξενήσουν, τα βρήκαν κλειστά καθώς οι ξενοδόχοι φοβήθηκαν τις αντιδράσεις.

Ήδη σε όλο το δήμο Βόλβης, συμπεριλαμβανομένων των λουτρών της Ν. Απολλωνίας και του Βαγιοχωρίου, φιλοξενούνται περίπου 2500 πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη έφθασαν στη χώρα μας περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ήτοι: 2.214 αφίξεις την πρώτη εβδομάδα και 1.649 αφίξεις την δεύτερη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών έως το τέλος του Νοεμβρίου είχαν μετακινηθεί 3.000 πρόσφυγες.

«Είναι συγκυριακό ότι πήγαν οι άνθρωποι στην Κεντρική Μακεδονία.Δεν έχουμε πρόθεση να επιβαρύνουμε ένα συγκεκριμένο Δήμο» τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Να καταδικάσει απερίφραστα τις ξενοφοβικές αντιδράσεις στα Βρασνά Θεσσαλονίκης κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα, Χαρά Γιαννοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: