Ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής βρίσκεται η πρώην Εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη η οποία, στο παρελθόν, είχε χειριστεί μεγάλες υποθέσεις και είχε μιλήσει για παρεμβάσεις στο έργο της από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η Γ. Τσατάνη στις αρχές της κατάθεσης δέχτηκε ερωτήσεις και επέμεινε ότι έχει πιεστεί από συγκεκριμένα πρόσωπα. Μίλησε μάλιστα και για γνωστό εκδότη, ενώ έχει κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποκαλώντας κατευθυνόμενη τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της.

Όπως είπε, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά και της ζήτησε τον λόγο γιατί δεν είχε επιστρέψει την δικογραφία (για τον Α. Βγενόπουλο) στην Βουλή, απειλώντας την -όπως καταγγέλλει- με «πόλεμο» εναντίον της.

Αναφορικά με τον εκδότη Γ. Βαξεβάνη, η Γ. Τσατάνη είπε πως επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά για να την ρωτήσει για την υποψηφιότητα Ντογιάκου. Όπως κατέθεσε, όταν εκείνη αρνήθηκε να απαντήσει, ο Γ. Βαξεβάνης της είπε «μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για σας». Ο ίδιος ο Γ. Βαξεβάνης δηλώνει πως δεν έει μιλήσει ποτέ με την εισαγγελέα.

Η Γ. Τσατάνη κατέθεσε επίσης ότι υπήρξε στοχοποίησή της όχι μόνο με δημοσιεύματα αλλά και με τρομοκρατική επίθεση εναντίον της οικίας της.

Πηγές από την Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι η κ. Τσατάνη αλλά και οι τρεις προηγούμενοι εισαγγελείς που έχουν καταθέσει στην Προανακριτική «δείχνουν» τον κ. Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο για πιέσεις και μεθοδεύσεις, με στόχο πολιτικά πρόσωπα.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ψευδής η κατάθεση Τσατάνη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι η κατάθεση της εισαγγελικής λειτουργού είναι ψευδής και προσθέτει η πρώην εισαγγελέας Εφετών δεν είχε σχέση με την υπόθεση της Novartis, αλλά με το ζήτημα της υπόθεσης του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο κ. Παγγελόπουλος αναφέρει ότι στην κ. Τσατάνη επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή «για την πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου, του σκανδάλου Βγενόπουλου» και καταγράφει εννέα ενέργειες της Γ.Τσατάνη αναφορικά με την υπόθεση αυτή.  «Στόχος, όλων αυτών, είναι να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία εισαγγελέων και δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες», καταλήγει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Μετά την κατάθεση της Γεωργίας Τσατάνη, θα συζητηθεί το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛ να καταθέσει ως ύποτπη και όχι ως μάρτυρας η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

«Θα ήταν απαράδεκτο αν το αίτημα υιοθετηθεί», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

«Η ΝΔ δεν συμφωνεί», επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης.

Ενδεχόμενο να διευρυνθεί η έρευνα και σε άλλες υποθέσεις

Ανοιχτό αφήνουν, μέλη της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το αντικείμενο έρευνας και για άλλες υποθέσεις, οι οποίες αφορούν τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου και τις καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για παρεμβάσεις του. Για μια τέτοια εξέλιξη θα απαιτηθεί απόφαση της Ολομέλειας.

Μέλη της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης εκτιμούν ότι η επιτροπή βρίσκεται, ολοένα και πιο κοντά, σε μια τέτοια εξέλιξη και παρατηρούν ότι, με τις καταθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών, στοιχειοθετούνται ήδη λόγοι περαιτέρω διερεύνησης του ρόλου του Δ. Παπαγγελόπουλου και σε άλλες υποθέσεις, οι οποίες έγιναν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Ανοιχτό είναι εξάλλου η έρευνα να επεκταθεί και για άλλα αδικήματα, πέραν αυτών που ερευνά η επιτροπή, για τους χειρισμούς του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης
Σχετική είδηση: Απερρίφθη το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛ να κληθεί ως ύποπτη η Εισαγγελέας Τουλουπάκη (video)

Μοιράσου το άρθρο: