Επιστολή προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη, ζητώντας διευκόλυνση για τα άτομα των ευπαθών ομάδων, όπως είναι οι διαβητικοί.

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμοι κύριοι,

ευρισκόμενοι ήδη εδώ και πολλές μέρες σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, η οποία πλήττει καθέναν ανεξαιρέτως, απλές καθημερινές ανάγκες έρχονται στην επιφάνεια και για πολλούς ανθρώπους φαντάζουν ευπαθείς ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι άνθρωποι με διαβήτη, οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν κάποιον στο άμεσο περιβάλλον τους να τους στηρίξει, ακόμη και η απλή μετάβαση σε ένα φαρμακείο για την προμήθεια των φαρμάκων τους ή η προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, μπορεί να αποτελεί μια τεράστια και επικίνδυνη περιπέτεια.

Η ΕΛ.Ο.ΔΙ. προτείνει σε όλους τους Δήμους της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμα που ήδη κάποιοι Δήμοι έχουν υιοθετήσει (πχ. Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη κτλ.) και να μεριμνήσουν ώστε με δομές που ήδη έχουν (Βοήθεια στο σπίτι, γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών κτλ.) να βοηθήσουν σε καθημερινές ανάγκες όπως στον εφοδιασμό με τρόφιμα και φάρμακα ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον».

Μοιράσου το άρθρο: