Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στο αίτημα που εξέφρασε με επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, για στήριξη των ΑμεΑ κυρίως μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η ΕΣΑμΕΑ με επιστολή της, την οποία και σας επισυνάπτουμε μας ζητά να ενημερώσουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες στους δήμους μας, για την προτεραιότητα που θα πρέπει να δίνουν στα Άτομα με Αναπηρία και στα Άτομα που διαβιούν μοναχικά.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι υπηρεσίες μας στην παρούσα χρονική συγκυρία στέκονται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τα άτομα που κατά κύριο λόγο είναι αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθούν, αντιμετωπίζοντας έναν καταιγισμό καθημερινών αιτημάτων από τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών μας.

Πρέπει τις δύσκολες αυτές στιγμές να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι την μάχη για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να περιορίσουμε την διάδοση του κορoνοιού στην Κοινότητα, στηρίζοντας τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, ιδίως των Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιων Παθήσεων που ανήκουν στις Ευπαθείς ομάδες.

Σχετική είδηση: Ε.Σ.Α.μεΑ.: Zητείται αυξημένη υποστήριξη από το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μοιράσου το άρθρο: