Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε νωρίτερα το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Nήσος Σάμος» μεταφέροντας 116 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέσβο και 26 από τη Χίο.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας. Στις 8:05  στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 2», μεταφέροντας 56 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Στο τρίπτυχο της «αποσυμφόρησης των νησιών, της φύλαξης των συνόρων και των επιστροφών μεταναστών» στηρίζεται η λύση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Χαρακτήρισε δε, το πρόβλημα «εθνικό ζήτημα».

«Οι ροές συνεχίζονται, όμως αυτό δεν εξαρτάται από την πατρίδα μας, αλλά και από την Τουρκία», σημείωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι, «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει την πολιτική της».

Νωρίτερα ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στη «συγκέντρωση» – «φαγοπότι» κοντά σε πρόσφυγες τόνισε «προσυπογράφω, τονίζω και συμφωνώ με τη θέση της Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αυτή είναι η θέση μου. Επειδή οι γραφικότητες κάποτε πρέπει να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπύρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική».

Εν τω μεταξύ, συμπλοκή με μαχαίρια σημειώθηκε μεταξύ Αφγανών στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά που φιλοξενεί 1500 άτομα. Τραυματίστηκαν 10, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά τραυματισμένοι, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρερορτάζ:Νίκος Καπόγλης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: