Τα αποτελέσματα των ερευνών της αντιτρομοκρατικής και του εγκληματολογικού για την απώλεια του στρατιωτικού υλικού από το στρατόπεδο στη Λέρο αναμένουν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον έως σήμερα οπλονόμο που πρόκειται να παραδώσει στον επόμενο.

Εκ των βασικών ερωτημάτων που καλείται ν’ απαντήσει ο Αξιωματικός, όπως κι άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι αν ο έλεγχος που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο ήταν ο ενδεδειγμένος με πλήρη καταγραφή όλων όσα υπάρχουν στην αποθήκη

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι αν από τον Δεκέμβριο και μετά συνέβη κάτι που θα έπρεπε να είχε αναφερθεί στην ηγεσία αλλά δεν έγινε.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είναι ξεκάθαρο ότι το ζήτημα δεν προέκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες και κάλεσε να περιμένουμε το πόρισμα των ερευνών πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα. «Δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση», τόνισε ο υπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι από τις ενδείξεις φαίνεται ότι το υλικό αφαιρέθηκε σταδιακά από τη μονάδα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο του στατιστικού λάθους.

Ανώτατοι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού συμφώνησαν με την Αντιτρομοκρατική ν’ ανοίξουν μέχρι και τηλεφωνικοί αριθμοί ώστε να ριχτεί άπλετο φως το ταχύτερο δυνατό σ’ αυτή την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κάδρο των ερευνών έχουν ήδη μπει και προηγούμενοι διαχειριστές της συγκεκριμένης αποθήκης και όσοι επίσης σχετίζονται με τους κωδικούς ασφαλείας, σύνολο δέκα άτομα.

Για κυβερνητικά στελέχη που προσπαθούν να δώσουν πολιτική διάσταση στην υπόθεση της Λέρου, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να συνδράμει τις στρατιωτικές και ανακριτικές αρχές στο έργο τους για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του εν λόγω υλικού. Κάθε άλλη απόπειρα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης συνιστά δείγμα πρωτοφανούς ανευθυνότητας σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας σημείωνε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει πλήρη, αποτελεσματική και χωρίς σκοπιμότητες διερεύνηση και να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρέπει να γίνονται καθημερινοί έλεγχοι στον οπλισμό, αναφέρει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός Γεεθα Ευάγγελος Αποστολάκης.

Οι έρευνες και η καταμέτρηση οπλισμού έχει επεκταθεί και σε άλλες μονάδες σε νησιά και τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας με την παρουσία στελεχών από τις Διοικήσεις των περιοχών.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης, Μαρία Σταθοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: