Σενάρια για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με παράλληλη αύξηση του αριθμού των δόσεων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Στα τέλη Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο κυκλοφορούν ήδη σενάρια τόσο για παράταση της προθεσμίας, όσο και για το ενδεχόμενο να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η αύξηση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις, από πέντε που είναι σήμερα. Πιθανή θεωρείται και η παράταση στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας δήλωσε «Εφόσον έχουμε δώσει παρατάσεις για την πληρωμή των ασφαλιστικών και των φορολογικών υποχρεώσεων, καταλαβαίνουμε όλοι όταν πλέον φτάσουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου, θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν όλοι στο σύνολο των ποσών που θα έχουν συσσωρευτεί. Επομένως, θα τους διευκολύνουμε και μετά».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Αθανασόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: