Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλήνιες έως τις 15 Ιουλίου. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Νίκη Κεραμέως. Με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Παρασκευής 10/4 το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι: «Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19».

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 9/4 το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη μείωση της ύλης στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου στις πανελλαδικές.

Η εξεταστέα ύλη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου κι έχει περικοπεί 25 με 30% στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε σημειωθεί μέχρι τις 11 Μαρτίου. Οι ημερομηνίες των εξετάσεων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη και θα προσδιοριστούν ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.
Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη 9/4 η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων, δήλωσε πως σταθερή επιδίωξη είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά στον Ιούνιο, εξηγώντας πως ο στόχος  είναι οι πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ανέφερε ότι δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να εξαγγείλουμε τις ακριβείς ημερομηνίες αλλά όλα εξαρτώνται από την πορεία των εξελίξεων με την πανδημία, όπου ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας που θα κριθεί σε τι βαθμό θα έχουν αποδώσει καρπούς τα μέτρα, η πορεία είναι όμως είναι αισιόδοξη.

Mε γραπτή της δήλωση την Παρασκευή 10/4 η κ. Κεραμέως αναφέρει: «Δυνατότητα κάλυψης ύλης εκτός επαναλήψεων κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρέχεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, με εγκύκλιο που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κυρία Αναστασία Γκίκα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης, κάνοντας χρήση μεθόδων τόσο σύγχρονης όσο και ασύγχρονης διδασκαλίας.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε ενότητες καλυφθούν, πέραν της ύλης που έχει καλυφθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας, μπορείτε να επιλέξετε την παρακάτω ένδειξη «Κατάργηση συνδρομής».

Το πρωί της Παρασκευής 10/4 στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι οι πλατφόρμες της τηλε-εκπαίδευσης θα παραμείνουν ανοιχτές και είναι στην κρίση των εκπαιδευτικών αν θα τις αξιοποιήσουν και την περίοδο της Μ. Εβδομάδας.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας, είναι οι μαθητές να μάθουν αυτή τη χρονιά, αυτά που πρέπει να μάθουν και ανάλογα, όταν ανοίξουν τα σχολεία, θα γίνουν και οι απαιτούμενες κινήσεις.

Ανέφερε ότι η μείωση της εξεταστέας ύλης δημιούργησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στους μαθητές.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωσε ότι το ιδανικό θα ήταν να έχει ολοκληρωθεί η εξεταστική διαδικασία έως τις 15 Ιουλίου, αλλά όλα θα κριθούν από την πορεία της χώρας στο θέμα της πανδημίας και τις γνώμες θα θα εκφράσουν οι ειδικοί για το ζήτημα αυτό.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Αναπροσαρμογή εξεταστέας ύλης πανελλαδικών εξετάσεων 2020 – Δείτε την ύλη (video)

Μοιράσου το άρθρο: