Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η μεταφορά τους έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Πέντε από τους συλληφθέντες ομολογούν την εμπλοκή τους ενώ 2 αρνούνται κάθε ανάμειξη. Πάντως ακόμη και αυτοί που ομολόγησαν την εμπλοκή τους φοβούνται για τη ζωή τους και για τους οικείους τους και αρνούνται να κατονομάσουν πρόσωπα και πράγματα. Η αστυνομία εκτιμά οτι αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την απαγωγή δεν έχουν συλληφθεί ακόμη. Η διαδικασία της απολογίας ξεκίνησε στις 9 το πρωί.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και μία 16χρόνη, κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Ο Λεμπιδάκης σώθηκε, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα. Αυτός ο συνδιασμός στόχων δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο και η αστυνομία έδειξε την αποτελεσματικότητά της», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στα ΝΕΑ.

Πηγές: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη,Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: