Στον Εισαγγελέα οδηγούνται ο διευθυντής ξενοδοχείου στην Ιαλυσό της Ρόδου και ο ναυαγοσώστης που εργαζόταν σε αυτό, μετά τον πνιγμό στην πισίνα της μονάδας δύο αδελφών από τη Γαλλία ηλικίας 16 και 19 ετών, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι δύο κοπέλες, βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα του ξενοδοχείου λίγο πριν τις 7 το βράδυ.

Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και παρέλαβαν τη δεύτερη κοπέλα που ήταν μέσα στην πισίνα και δεν φαινόταν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν, ο Υπουργός Τουρισμού επικοινώνησε με τον Γάλλο Πρέσβη στη χώρα μας, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλες τις απαραίτητες ενέργειες από πλευράς ελληνικής πολιτείας, αλλά και να μεταφέρει την συμπαράσταση του Πρωθυπουργού για την απώλεια των δύο νεαρών Γαλλίδων υπηκόων.

Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά, οι γονείς των δύο κοριτσιών (ηλικίας 19 και 16 χρονών) κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Η οικογένεια ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός από τα δύο κορίτσια, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 ετών.

Κάτω από συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί συνέβη το μοιραίο, ενώ ο ναυαγοσώστης της πισίνας είχε σχολάσει στις 18:00 (το περιστατικό συνέβη περίπου στις 18:30).

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς, κάθε ξενοδοχειακή μονάδα που διαθέτει πισίνα πρέπει να έχει υπεύθυνο ασφαλείας που εποπτεύει τον χώρο για αποφυγή ατυχημάτων, ενώ τις βραδινές ώρες απαγορεύεται οι ένοικοι των ξενοδοχείων να κολυμπούν στις πισίνες.

Ανταπόκριση : Ρενα Βενιανάκη 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: