Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκεφθηκε η Εθνική Μπάσκετ κωφών γυναικών, με αφορμή την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Λούμπλιν της Πολωνίας.

«Αποδείξατε ότι η δύναμη της Ελληνικής Ψυχής, η οποία ξέρει να υπερβαίνει τα κάθε είδους φυσικά ή άλλα εμπόδια, επιτρέπει στην Ελλάδα να ξεπερνάει τα σύνορά της και ν’ ακτινοβολεί, ποικιλοτρόπως, παγκοσμίως,» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αθηνά Ζέρβα και τις αθλήτριές της.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εστίασε στη συνέπεια που δείχνει με τις επιτυχίες η εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών, υπογραμμίζοντας πως λειτουργεί ως πρότυπο σε μία περίοδο που η Ελλάδα χρειάζεται πρότυπα «για να πάρει μπροστά και να δημιουργήσει».

«Η Εθνική μας Ομάδα με έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την αγάπη της για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και την επάξια εκπροσώπηση της χώρας μας έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και επέστρεψε έχοντας στο στήθος για 3η φορά ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, έπειτα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη το 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Σαμψούντα το 2017. Θα συνεχίσουμε όλοι μας να υπηρετούμε τον αθλητισμό των Κωφών με αφοσίωση και συνέπεια και να προσπαθούμε να προσθέτουμε και εμείς διακρίσεις για τον ελληνικό αθλητισμό», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), Ιωσήφ Σταυρακάκης.

«Η τύχη -όπως είχε πει και ο Αριστοτέλης- είναι εκείνο που συμβαίνει όταν η πολλή δουλειά συναντά την ευκαιρία. Αυτή η ομάδα δεν έφτασε τυχαία εδώ. Εχω δημιουργήσει έναν μικρό στρατό από υπέροχα παιδιά», τόνισε από την πλευρά της η προπονήτρια Αθηνά Ζέρβα.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Τάτσης
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: