Άλλος ένας ασθενής έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν σε 172. Πρόκειται για 82χρονη γυναίκα από νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει για την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κρανίδι.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο δήμαρχος Ερμιονίδας

Έγγραφη αναφορά προς στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου, κατάθεσε ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος ζητώντας την επανάληψη μοριακών τεστ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” του Πόρτο Χελίου. Ο Δημαρχός ζήτησε την επέκταση των περιοριστικών μέτρων που έχουν λήξει στις 21 Μαΐου, σημειώνοντας πως «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία επανεξέταση με τεστ για COVID-19 στους 470 φιλοξενούμενους πρόσφυγες, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθερα στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας».

Επίσης παρέπεμψε σε πληροφορίες για τη διάγνωση με κορονοϊό ενός ορφανού ανήλικου ασυνόδευτου προσφυγόπουλου που φιλοξενείται στον εν λόγω κέντρο και το οποίο ελέγχθηκε μαζί με τον αδελφάκι του διότι επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω δομή προ λίγων εβδομάδων, είχαν εντοπιστεί 153 κρούσματα κορονοϊού.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Σ. Πατραμάνη, Π. Μπρούσαλη

Μοιράσου το άρθρο: