Σε εξέλιξη βρίσκονται δραστηριότητες σε μαζικούς φορείς, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Καλούμε όλες τις εργαζόμενες, όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να πάρουν μέρος στη Συγκέντρωση που διοργανώνουν τα Συνδικάτα, η ΟΓΕ και μαζικοί φορείς την Κυριακή 8 Μάρτη στις 11 το πρωί, στο Σύνταγμα.

Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με τις γυναίκες της αστικής τάξης, δηλαδή τις εκμεταλλεύτριες του μόχθου τους, με τις γυναίκες που στελεχώνουν τα επιτελεία και τους μηχανισμούς της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών και των επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

O Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, τονίζει: «8η Μάρτη: Δεν γιορτάζουμε, Δεν δουλεύουμε, Διαδηλώνουμε! Kάλεσμα στη διαδήλωση (12μ, πλ. Κλαυθμώνος). Την Κυριακή 8 Μάρτη 2020 θα συμμετάσχουμε για μια ακόμα χρονιά ως Σύλλογος, από κοινού και με άλλα εργατικά σωματεία, στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Η αρχική συγκέντρωση θα είναι στην πλ. Κλαυθμώνος, στις 12.00. Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους μας να βρεθούμε μαζί στον δρόμο…».

H Κίνηση για μια απεργιακή 8 Μάρτη, ανακοίνωσε ότι: «Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των συνδικάτων που καλούν στις 8 του Μάρτη!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ (ΠΣΥΠ ΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) μόλις κυκλοφόρησαν τις ανακοινώσεις τους.

«Η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών είναι ημέρα κατά την οποία τα συνδικάτα, οι γυναικείες οργανώσεις εδώ και γενιές, κινητοποιούνται, διαμαρτύρονται και διεκδικούν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΘΑ, καλώντας στις συγκεντρώσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στις 12μ, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Άγαλμα Βενιζέλου αντίστοιχα.

«Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις τα αιτήματα της μισής εργατικής τάξης, των γυναικών, να γίνουν αιτήματα πάλης όλου του εργατικού κινήματος», αναφέρει ο ΠΣΥΠ ΕΡΤ και συνεχίζει «Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στους χώρους μας και συμμετέχουμε μαζικά. Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο την Κυριακή 8 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Η συγκέντρωση της 8 Μάρτη στην Αθήνα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ξεκινήσει με καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία. Συμμετέχουν οι «Αδέσποτες Σκύλες» με ένα νούμερο ειδικά αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, οι Ορίζοντες, οι Εξ Απροόπτου, η GingerEla. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα».

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις θα γίνουν ακόμα σε:
Θεσσαλονίκη – Άγαλμα Βενιζέλου 12μ
Γιάννενα – Περιφέρεια 12μ
Ξάνθη – Κεντρική Πλατεία 12μ
Πάτρα – Πλατεία Γεωργίου 12μ
Βόλος – Άγιος Νικόλαος 12μ
Χανιά – Αγορά 12μ
Ηράκλειο – Λιοντάρια 12μ

Το Ελληνικό Φεμινιστικό Δίκτυο για την 8η Μάρτη, αναφέρει: «Στις φετεινές απεργιακές κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2020 που διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία συμμετέχουν οι παρακάτω γυναικείες οργανώσεις, συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και προσωπικότητες:

Στις φετεινές απεργιακές κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2020 που διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία συμμετέχουν οι παρακάτω γυναικείες οργανώσεις, συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και προσωπικότητες:

Γυναικείες οργανώσεις/συλλογικότητες
1. Γραμματεία Ισότητας ΟΤΟΕ
2. «Working Class Women OTE»
3. Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας
4. Δίκτυο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών
5. Αθέατες Γυναίκες
6. Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης (ΕΔΓΕ)
7. Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών
8. Ένωση Ελληνίδων Νομικών
9. Επιτροπή Ισότητας Πανεπιστημίου Αιγαίου
10. Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους
11. Ελλάν Πασσέ – Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά
12. «Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης» / Naturefriends Greece
13. «Θρυαλλίδα» Κοινωνική Παρέμβαση, Πολιτισμός.
14. Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ)
15. Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών
16. Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων «Εξέλιξις»
17. United African Women Organization Greece/Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής
18. «Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου», «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ».
19. Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών (ΠΣΓ)
20. ΧΕΝ Ελλάδος
21. Nimertis Action Art
22. Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας (Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α),
23. Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης
24. Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.)
25. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι κόρες των Κυκλάδων»
26. Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 +)
27. g-all gender alliance initiative – η συμμαχία των φύλων

Δημοτικές/Περιφερειακές Παρατάξεις
28. Δίκτυο Γυναικών «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ»
29. ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ «ΟΜΑΔΑ ΦΥΛΟΥ»
30. Δημοτική Παράταξη «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ»
31. Αυτοδιοικητική Περιφερειακή Παράταξη Πελοποννήσου «πράσινη Πελοπόννησος» ομάδα γυναικών
32. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «μαζί» για τον Κορυδαλλό
33. «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη»

Πολιτικά Κόμματα:
34. Δίκτυο Γυναικών Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ)
35. Δίκτυο Ισότητας ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
36. Οικολόγοι Πράσινοι
37. Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ
38. Τομέας Ισότητας Φύλου και Λοατκι+ ΜεΡΑ25

Σπουδές
39. Συνεργάτιδες/συνεργάτες του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου Παντείου Πανεπιστημίου».

Ο Δήμος Πατρέων, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις, τα δικαιώματα των γυναικών θεωρούνται κόστος και καλούν τις γυναίκες να συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, ενώ απλόχερα χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ, στους μετόχους του τραπεζικού συστήματος, στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε στόχο και σε ορμητήριο σε βάρος άλλων λαών. Μετατρέπουν την χώρα μας σε μια απέραντη «φυλακή» για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά.

Καλούμε τους δημότες της Πάτρας στην συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας».

Μοιράσου το άρθρο: