Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα νησιά για τη δημιουργία των κλειστών δομών φιλοξενίας των μεταναστών. Οι τοπικές κοινωνίες ζητούν την ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της επίταξης εκτάσεων γης. Σήμερα οι νησιώτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι δεν επιδίωξαν συνάντηση με τον υπουργό μέχρι να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών  και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και ζητούν να ενημερώσουν τα κόμματα του κοινοβουλίου και τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

Στο Μανταμάδο της Λέσβου πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση κατά της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για την κυβέρνηση, πάντως, εκείνο που προέχει και υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία είναι η αποσυμφόρηση των νησιών και η θωράκιση των συνόρων. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι 36 δήμοι που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού με εκταμιεύσεις συνολικού ύψους 9.500.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επίταξη των γαιών στα νησιά.

Σχετική είδηση: Λαϊκή συνέλευση Μανταμάδου : ούτε σπιθαμή για κλειστές φυλακές

Πρώτη συγκέντρωση κατά της επίταξης στο Αίπος- όχι σε Κλειστό Κέντρο Κράτησης

Ρεπορτάζ : Κατερίνα  Μπατζάκη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: