Με κοινή τους ανακοίνωση σωματεία του χώρου της βιομηχανίας, ανακοίνωσαν τη διοργάνωση συγκέντρωσης την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και στην πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας «ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας και στο αίσχος των δουλεμπορικών γραφείων».

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Το ξήλωμα των σταθερών εργασιακών σχέσεων, αυξάνει χρόνο με το χρόνο, ειδικά την τελευταία δεκαετία.
Το πρώτο εξάμηνο του 2019, το 51,7% των νέων προσλήψεων ήταν με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία και μόλις το 48,3% με πλήρες ωράριο.
Χιλιάδες εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις λίγων μηνών, ενώ τα τελευταία χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους οι συμβάσεις της μιας μέρας! Τα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων γιγαντώνονται, ως σύγχρονα δουλεμπορικά. Νοικιάζουν με το κεφάλι εργαζόμενους οι οποίοι μπορεί να δουλεύουν για δύο δεκαετίες σε πάγια θέση, όμως απασχολούνται μέσω εργολάβου, βρίσκονται σε συνεχή ανασφάλεια.

Διεδκικούμε:
Κατάργηση όλων των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη σύγχρονα δικαιώματα.
Υπογραφή και εφαρμογή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους. Ανάκτηση των απωλειών. Κανένας κάτω από τα 751 €.
Κανένας εργάτης στα δουλεμπορικά. Κλείσιμο όλων των δουλεμπορικών γραφείων.
Άμεση απορρόφηση των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις που εργάζονται.
Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς».

Συνυπογράφουν τα συνδικάτα εργαζομένων φαρμάκου καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής – Πειραιά και νήσων, τροφίμων ποτών νομού Αττικής,,Τύπου και χάρτου, κλωστοϋφαντουργίας ιματισμού και δέρματος νομού Αττικής, χημικής βιομηχανίας, ενέργειας, μετάλλου Αττικής και ναυπηγικής βιομηχανίας Ελλάδας και η σωματειακή επιτροπή Βλάχου.

Μοιράσου το άρθρο: