Γονείς και καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο παιδείας ζητώντας άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών. Όπως καταγγέλλουν οι ελλείψεις στην δευτεροβάθμια εστιάζονται κυρίως σε φυσικούς, Χημικούς και Βιολόγους ενώ στην Πρωτοβάθμια αρκετά ολοήμερα υπολειτουργούν.

Όπως δήλωσε ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Γκιζιώτης: «Στην Αγία Παρασκευή στα ΕΠΑΛ και γενικότερα στα σχολεία υπάρχουν πολλά κενά η οδηγία που έδωσε η διεύθυνση είναι να αφήσουμε την Α΄ και Β’ λυκείου και να κάνουμε μαθήματα στις κατευθύνσεις».

Ενώ ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων Κηφισιάς, τόνισε ότι: «3ο λύκειο Κηφισιάς 59 ώρες κενό σε φυσική και βιολογία, Λύκειο Ν. Ερυθραίας 18 ώρες κενό πληροφορική, 8 μαθηματικά 12 κοινωνιολογία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής Βαγγέλης Φιλέρης, δήλωσε πως: «η παράλληλη στήριξη είναι καλυμμένη γύρω στο 40% το υπόλοιπο 60% είναι ακάλυπτο».

Η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι η κάλυψη των κενών θα προχωρήσει άμεσα, ενώ πρόθεση του Υπουργείου είναι ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να κυλήσει πιο ομαλά.

«Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα προχωρήσουμε στην Γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 30.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ρεπορτάζ: Eλίνα Κολύβα

Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: