Μουδιασμένη είναι η κοινωνία του Μενιδίου μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη. Στο αυτόφωρο οδηγείται ο 23χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς με καραμπίνα.

«H κατάσταση στη Δυτική Αττική θα εκτονωθεί, η Δυτική Αττική είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα, όμως το άβατο μπορεί να σπάσει», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Real FM.

Όπως διευκρίνισε, το άβατο «μπορεί να σπάσει, αλλά όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα: Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση τη νόμιμη και μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων. Τα ναρκωτικά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να φύγουν από την περιοχή, όμως δεν είναι μόνο θέμα αυτής της περιοχής. Είδατε που εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα με Ρομά απ’ όλη την Ελλάδα που συγκέντρωνε τα κλοπιμαία στη Δυτική Αττική, είδατε και άλλες επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά στην περιοχή, όμως το θέμα της εκπαίδευσης είναι σημαντικό, το θέμα της ενασχόλησης της επαγγελματικής είναι σημαντικό και αυτό δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αττική».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην αστυνομική παρουσία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν και απάντησε στις καταγγελίες για αποδυνάμωση των τοπικών τμημάτων λέγοντας: «Κάποιοι μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν, τις παλιές ιστορίες που ακούνε. Έχω απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, από την περιοχή. Ισα-ίσα προσπαθούμε να ενισχύσουμε, με κόσμο που αποσύρουμε από αλλού, την περιοχή. Με πολλές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ενισχύσει, όχι θεαματικά, αλλά έχουμε ενισχύσει την αστυνομική παρουσία».

Συλλήψεις και προσαγωγές

Οι έρευνες των αρχών για τον ένοχο και το φονικό όπλο που έκοψε το νήμα της ζωής του παιδιού είναι σε εξέλιξη, ενώ συνεχίζονται και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την αυξημένη εγκληματικότητα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα και 34 προσαγωγές.

Τη Δευτέρα, πολλοί ήταν οι γονείς που επέλεξαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ζημιές σε δύο σπίτια, στον οικισμό Αυλίζα από βόμβες μολότοφ, προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, ταυτόχρονα με την ειρηνική πορεία κατοίκων της περιοχής, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγω για πέντε προσαγωγές.

Παράλληλα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Χαλκίδα, όταν αυτό περνούσε από το Μενίδι, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, χωρίς να προξενήσουν ζημιές.

Μοιράσου το άρθρο: