Με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων του εμπρησμού της ΜΑΡΦΙΝ και του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, τον Μάιο του 2010 κατά την διάρκεια του ογκώδους συλλαλητηρίου κατά του πρώτου μνημονίου, αλλά και αστυνομικών συνεχίσθηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των  Θοδωρή Σίψα και Παύλου Ανρέεφ.Ένας εκ των μαρτύρων, που βρισκόταν στο πατάρι του ΙΑΝΟΥ, κατέθεσε πως είδε να σπάνε την τζαμαρία της τράπεζας και μετά έναν ψηλό μελαχρινό που πέταξε μέσα την μολότοφ.

Όπως είπε ο μάρτυρας, οι άλλοι τον τράβηξαν και του είπαν τι κάνεις ρε μ…., πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήθελαν να κάψουν τη τράπεζα. Όπως τον τράβαγαν, σηκώθηκε η μπλούζα του και φάνηκε σώμα νέου«.

Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης πως αρκετοί από τους διαδηλωτές και ενώ η τράπεζα φλεγόταν και οι υπάλληλοι της είχαν βγει στο μπαλκόνι, τους φώναζαν  να καείτε ρε πούστ..

Ο τότε υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι σε δευτερόλεπτα έγινε μετά η επίθεση σε μας. Κάποιος έσπασε την βιτρίνα με σφυρί… Αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα της ΜΑΡΦΙΝ. Αυτοί που επιτέθηκαν σε εμάς, εμφανίσθηκαν από το πεζοδρόμιο. Έριξαν δυο μολότοφ πήραμε αμέσως τους πυροσβεστήρες. Τότε εμφανίστηκε και άλλο άτομο και απευθυνόμενος προς εμένα είπε θα σε κάψω.

 Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν αναγνωρίζει τον κ. Αντρέεφ ήταν αρνητικός.

Στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, αναφέρθηκαν στις έρευνες στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων καθώς και στην ανώνυμη επιστολή που «υποδείκνυε» τους δράστες. Κανείς τους ωστόσο δεν αναγνώρισε τον Θοδωρή Σίψα σαν το άτομο που πέταξε την μολότοφ στη ΜΑΡΦΙΝ.

Σχολιάζοντας η υπεράσπιση του Θοδωρή Σίψα όσα κατέθεσαν οι αστυνομικοί είπε: «Κάποιοι ήθελαν να στοχοποιήσουν αυτόν τον άνθρωπο με ανώνυμη επιστολή. Επειδή είναι αναρχικός. Είναι γνωστός, έχει προσαχθεί, άρα βάζουμε τα στοιχεία από παλιές προσαγωγές και ανακαλύπτουμε ενόχους. Κοροϊδεύουν τις οικογένειες των θυμάτων. Είναι θλιβερό». Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: