Η έντονη αστυνομική παρουσία και οι προληπτικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, εμπόδισαν τη δράση των κουκουλοφόρων. Μοτοσικλετιστές και άνδρες των ΜΑΤ απέτρεψαν ταραξίες να πάρουν θέσεις σε ταράτσες πολυκατοικιών, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν, για να ρίχνουν από κει μολότοφ και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Είχαμε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, καταδιώχθηκαν περίπου 200 άτομα προς την οδό Βαλτετσίου και έχουν γίνει προσαγωγές από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Tο απόγευμα, οδός Σπύρου Τρικούπη 3-5 στα Εξάρχεια. Άνδρες των ΜΑΤ εισβάλλουν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και συλλαμβάνουν 6 νεαρούς άνδρες. Τους πιάνουν επ΄αυτοφόρω, με βόμβες μολότωφ στην κατοχή τους. Το βίντεο που ανέβασε η Ελληνική Αστυνομία είναι αποκαλυπτικό. Διάσπαρτα υλικά παρασκευής μολότοφ, γυάλινα μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες ακόμα και πέτρες. Η πολυκατοικία απέχει λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων.

Επίσης είχαμε άλλες δυο συλλήψεις που έγιναν σε ελέγχους που έκαναν οι αστυνομικοί συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας οι οποίοι στην κατοχή τους είχαν ένα μαχαίρι και ένα σπρέι πιπεριού, ενώ είχαμε και δυο προσαγωγές στον οδό Στουρνάρη 4, όπου υπήρχαν δυο ύποπτα άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική  Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές έγιναν συνολικά από την αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

«ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Στην καρδιά των Εξαρχείων, η πλατεία θυμίζει από νωρίς φρούριο, με πολύ ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, ώστε να μη χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για επιθέσεις κουκουλοφόρων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/, Άννα Βλαχοπαναγιώτη/Ζώης Κακκαβάς, Γιώργος Γεραφέντης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: