Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΕΡΤ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων και πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης από το Σάββατο 16 έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019. Με κοινό σύνθημα «Άλλαξε τις συνήθειές σου, μείωσε τα απόβλητά σου», η ΕΡΤ προσανατολίζεται στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Έτσι, σήμερα Πέμπτη από τις 09:30 έως τις 11:30, όπως και κάθε Πέμπτη πρωί, θα βρίσκεται στην ΕΡΤ το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος ο οποίος είναι με την κατάλληλη υποδομή και τον εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να αποθέτουν χωριστά συλλεγέντα ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

10+1 καλές συνήθειες για τη μείωση αποβλήτων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια στον τομέα αυτόν και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: