Είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τη ζωή του ενός από τους τρεις άνδρες υπηκόους Αφγανιστάν, οι οποίοι τραυματίστηκαν σήμερα νωρίτερα στην ανοιχτή δομή στην Κόρινθο, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Χρειάστηκε η επέμβαση των ανοιχτών δυνάμεων προκειμένου να υπάρξει ομαλότητα στην ανοιχτή δομή. Η συμπλοκή άρχισε όταν ένας αλλοδαπός προκάλεσε φθορές σε διάφορα σημεία στην ανοιχτή δομή, στις εγκαταστάσεις και στη συνέχεια προκλήθηκε η αναστάτωση.

Τραυματίστηκαν τρία άτομα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, στη συνέχεια το ένα από τα τρία άτομα που έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρθηκε στο Ατττικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και φροντίδα και κρίνεται κρίσιμη η κατάστασή του για τα επόμενα δυο 24ωρα.

Οι άλλοι δυο τραυματίες από το Αφγανιστάν από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κορίνθου. Άλλο ένα άτομο ήρθε πριν από λίγο το οποίο έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και εξετάζεται από τους γιατρούς.

Έχουν συλληφθεί δυο άτομα, συγκεκριμένα, ένα άτομο από τη Συρία και ένα από την Αλγερία, γιατί συμμετείχαν στο επεισόδιο και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Ο πληθυσμός που φιλοξενείται στην ανοιχτή δομή της Κορίνθου είναι περίπου 600 άτομα.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη

Μοιράσου το άρθρο: