Τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, δέχθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στον οποίο ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο έργο του ως δημάρχου και υγεία.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, από την πλευρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο για την τιμή που του έκανε να τον δεχθεί και τόνισε πως «πάντοτε με την ευλογία του μας δίνει δύναμη και με το πολύ πλούσιο κοινωνικό του έργο μάς δίνει έμπνευση». Επ’ αυτού, μάλιστα, σημείωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μεταξύ τους πολύ καλή συνεργασία «σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους». «Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Το μεγάλο στοίχημα για όλους είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά», υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον νέο δήμαρχο Αθηναίων για την επίσκεψή του και επισήμανε ότι δόθηκε η ευκαιρία να ξανασυζητήσουν για θέματα που τους είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν. Επιπλέον, ανέφερε ότι «είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τους ιδιώτες, ώστε σε μια κοινωνία αγάπης να κάνουμε έργα που θα βοηθήσουν τον λαό και την πατρίδα».

Το μεσημέρι, επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, η κ. Παπακώστα δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής και ιδιαιτέρως για το Κέντρο Γεροντολογίας, στο Δήλεσι Βοιωτίας, αλλά και για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αθανάσιος Μαρτίνος», στον Βαρνάβα Αττικής, που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα.

Νωρίτερα, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε πως κάθε φορά που συναντά τον Μακαριώτατο έχει κάτι να κερδίσει, διότι συναντά έναν άνθρωπο που είναι οδηγητής, που δίνει κουράγιο και δύναμη, ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα. Με τη σειρά του, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι συζήτησαν χρήσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις Εκκλησίας – κράτους αλλά και συγκεκριμένα καθημερινά θέματα.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συναντήθηκε και με τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το μεγάλο και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Επί της υποδοχής των επισκεπτών ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: