Την ανάγκη άμεσης επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία από την Ε.Ε, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, στη γερμανίδα καγκελάριο, κ. Άνγκελα Μέρκελ, κεντρική ομιλήτρια, διαδικτυακά, στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες.

Πριν από την έναρξη της Συνόδου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε διμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στην οποία συζήτησαν για μία σειρά από θέματα, όπως το μεταναστευτικό, τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, την αντιμετώπιση της πανδημίας, την κλιματική αλλαγή, τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αλλά και την συνεργασία της Γερμανικής Προεδρίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.
Κατά την ομιλία του στην Σύνοδο της Επιτροπής των Περιφερειών, ο κ. Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που έχει δείξει η Γερμανία στους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πρόσθεσε  ότι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης, συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της Ευρώπης.
Η Καγκελάριος Μέρκελ τόνισε από την πλευρά της ότι » η γερμανική προεδρία έχει να αντιμετωπίσει στο εξάμηνό της την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία». Εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι πρέπει να προσέξουμε για να μην υποχρεωθούμε σε νέο lockdown.

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μοιράσου το άρθρο: