Μία ξεχωριστή συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή της θάλασσας, Νίκο Καββαδία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων Αλίμου και Αθήνας. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής σταθερός και μόνιμος αρωγός του έργου τους.

Στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν τις μυρωδιές και την αρμύρα της θάλασσας, όπως την ονειρεύτηκε ο Νίκος Καββαδίας. Αυτή τη φορά σ΄αυτό το ταξίδι το πλήρωμα ήταν οι μικροί αλλά τόσο σπουδαίοι ερμηνευτές των μουσικών σχολείων Αλίμου και Αθήνας οι οποίοι αναζήτησαν το δικό τους Μαραμπού για συντροφιά στο μαγευτικό ταξίδι της ποίησης.

Η Μαρίζα Κωχ, συνθέτης, τραγουδίστρια και μουσικοπαιδαγωγός είπε: Απόψε φάνηκε πόσο ώριμα είναι τα παιδιά για μεγάλες, στοχαστικές σκέψεις και στην κυριολεξία έτοιμα να τραγουδήσουν τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να μας προσφέρει η ελληνική ποίηση.

Ο συνθέτης-τραγουδιστής Ηλίας Αριώτης του «S/S Ιόνιον 1934» του συγκροτήματος «οι Ξέμπαρκοι», που σήμερα τραγούδησε μαζί με τα παιδιά τις συνθέσεις του συγκεκριμένου δίσκου, μας είπε: Για εμένα ήτανε πολύ τιμητικό αυτό που έγινε σήμερα, ιδιαίτερα τιμητικό πραγματικά, να βλέπω μικρά παιδιά, 15χρονα παιδιά, να τραγουδάνε τόσο μεγάλους ποιητές όπως ο Καββαδίας σήμερα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της περιφέρειας Αττικής η οποία στέκεται αρωγός στην σπουδαία προσπάθεια των καθηγητών και των παιδιών των μουσικών σχολείων.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σημείωσε: Δεν έλαχε απλώς ο ναύλος…κάναμε μια συνειδητή επιλογή να στηρίξουμε το αναντικατάστατο και πολύτιμο έργο των μουσικών σχολείων από τη μετακίνηση των παιδιών έως και την αγορά οργάνων και σήμερα τα παιδιά παίζουν για όλους μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου επισήμανε ότι όταν συναντιέται η παιδεία, η εκπαίδευση, η τέχνη και ο πολιτισμός και οι θεσμικοί φορείς….+ 22:30:43 τα αποτελέσματα είναι θαυμάσια.

Στη συναυλία μετείχε το «Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού και Ξένου Δημοφιλούς Ρεπερτορίου» και οι χορωδίες των μουσικών σχολείων Αλίμου και Αθήνας.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαββούρδου

Μοιράσου το άρθρο: