Με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής  συνεχίζεται εκ νέου σήμερα διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στη σκιά της απαλλακτικής για την ηγετική ομάδα εισαγγελικής πρότασης, που ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων.

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικης αγωγής συνεχίζεται η δίκη (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Για ιστορική χρονιά λόγω της ετυμηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο Κώστας Παπαδάκης, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής.

«Νιώθουμε πως το βάρος της ιστορίας που θα γραφτεί με την ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής περνάει μέσα και από εμάς στην Πολιτική Αγωγή. Δε μπορεί η δικαστική εξουσία να κλείνει τα μάτια μπροστά σ’ αυτή τη βία, όπως έκανε πριν τη δολοφονία Φύσσα. Η πρόταση της εισαγγελέως είναι άλλος ένας κρίκος σ’ αυτή την ατιμωρησία», είπε μιλώντας «Στο Κόκκινο» 105,5.

Σημειώνοντας ότι «σε όλη τη διάρκεια της δίκης η Εισαγγελέας ήταν ανύπαρκτη ως προς την επεξεργασία και ταξινόμηση του αποδεικτικού υλικού, που τελικά ανέλαβε και ολοκλήρωσε η Πολιτική Αγωγή, υλικό από το οποίο προκύπτει ότι δε μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για εγκληματική οργάνωση», αναρωτιέται πώς η εισαγγελέας της έδρας κατέληξε σε αυτή την πρόταση.

Αυτό «βασανίζει τους πάντες. Ίσως να πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία, ίσως να εκφράζει έναν εισαγγελικό, δικαστικό μηχανισμό, την έκταση του οποίου δεν γνωρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελική από το πρόταση ας είναι ένα μάθημα και στους υπεραισιόδοξους για την έκβαση της δίκης αλλά και σε όσους λένε πως δεν είναι σημαντική η παρουσία τους εκεί.» σημειώνει.

Η Μάγδα Φύσσα παρακολουθεί τη διαδικασία (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Είναι μια δίκη παγκόσμιας ιστορικής σημασίας. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα εδώ γιατί κρίνεται αν θα νομιμοποιηθεί η φασιστική ναζιστική βία στην Ελλάδα. Νιώθουμε, λοιπόν πως το βάρος της ιστορίας που θα γραφτεί περνάει και μέσα από εμάς στην Πολιτική Αγωγή» προσθέτει. «Δε μπορεί η δικαστική εξουσία να κλείνει τα μάτια μπροστά σ’ αυτή τη βία, όπως έκανε πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το αποδεικτικό υλικό υπερεπαρκεί – ενώ η δίωξη βάσει της οποίας γίνεται η δίκη είναι σκανδαλωδώς ευνοϊκή γι’ αυτούς. Από τους χιλιάδες κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί σε κανενός την περίπτωση δεν πρέπει να υπήρχαν τόσα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής», συμπληρώνει ο κ. Παπαδάκης ο οποίος εκτιμά ότι η ετυμηγορία θα έχει βγει μέχρι το Πάσχα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) διοργανώνει από το πρωί σήμερα η ΚΕΕΡΦΑ για να διαμαρτυρηθεί για την εισαγγελική πρόταση.

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Οι επόμενες δικάσιμοι στο Εφετείο είναι στις 9, 14, 15, 17, 20 έως 24,28 και 30/1. Η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Στις 17/1/2020, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση στα Πετράλωνα, στις 6μμ στην πλατεία Μερκούρη.

Σχετικές ειδήσεις Eπανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής – Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο

Μοιράσου το άρθρο: