Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των αγροτών που συντάσσονται με τη συντονιστική της Κεντρικής Μακεδονίας με κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Αποχώρησε το μπλόκο των αγροτών του Προμαχώνα. 

Το μπλόκο του Προμαχώνα αποχώρησε από τη συνάντηση, καθώς όπως δήλωσαν οι αγρότες δεν δόθηκαν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα και στα αιτήματα του κλάδου. Όπως δήλωσαν » παλεύουμε για να έχουμε αύριο, είναι ένας αγώνας επιβίωσης.»

Στη συνάντηση παραμένουν τα 17 μπλόκα από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Στη σύσκεψη  συμμετέχουν εκτός από τον κ. Δραγασάκη, στη συμμετέχουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αν. υπουργός Ενέργειας Σ. Φάμελλος ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.

Σε συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔμ, προχώρησαν από τις 15:00-17:00, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Κιλκίς, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που είναι στην συνάντηση.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Νομού Κιλκίς, Γιώργος Τερζής, «το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί σε νέα γενική μας συνέλευση και αφού πρώτα ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που γίνεται στην Αθήνα «.

Τονίζεται ότι ο κόμβος στο Χέρσο βρίσκεται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Δοϊράνης-Προμαχώνα, στήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2017, και το πλαισιώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας. Στο σημείο, βρίσκονται αγρότες με περίπου 60 τρακτέρ και από περιοχές του Νομού Κιλκίς.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών, δήλωσε πως »θα δώσουμε μάχη για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα».

Ο κ.Αποστόλου, αναφέρει εξάλλου ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου Ευρωπαϊκής Ενωσης-Καναδά που εγκρίθηκε από το ευρωκοινοβούλιο, η χώρα μας κατάφερε να αποσπάσει δέσμευση της Κομισιόν ότι με την επικύρωση της συμφωνίας θα προστατεύεται απόλυτα η φέτα και δεν θα κυκλοφορεί στον Καναδά κανενα λευκό τυρί με την επωνυμία φετα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις:
Συνάντηση αγροτών το απόγευμα με κυβερνητικό κλιμάκιο

Σύσκεψη εργατικών κέντρων στην Κρήτη για εργασιακά & αγροτικές κινητοποιήσεις

Μοιράσου το άρθρο: