Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι δωρεές που έχουν στόχο να συμβάλλουν στην ενίσχυση των υποδομών στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να διευκολύνουν τη δράση τους ενάντια στον κορονοϊό.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι προσφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ασθενών, ψηφιακό ακτινολογικό, ψηφιακούς καρδιογράφους, βιντεολαρυγγοσκόπια, βρογχοσκόπια, κλίνες ΜΕΘ καθώς και υγειονομικό εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στην αγορά 110 νοσοκομειακών κλινών και monitors για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ελληνικών νοσοκομείων, προχώρησε o Όμιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο της προσφοράς 2 εκατ. ευρώ με σκοπό την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19.

Η παράδοση των 110 κλινών, τύπου 3303-6, και των ισάριθμων monitors, τύπου Elite V8, συνολικής αξίας 1.540.000 ευρώ, θα ξεκινήσει από τις 15 Απριλίου.
Την αξιοποίηση του εξοπλισμού θα συντονίσει το υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες των ελληνικών νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ήδη διαθέσει 24 αναπνευστήρες, αξίας 275.760 ευρώ, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη τεθεί στην υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος ΟΤΕ θα προχωρήσει στην αγορά και πρόσθετου ιατρικού εξοπλισμού μέχρι το συνολικό ποσό των 2 εκατ. ευρώ, σε συνεννόηση με το συντονιστικό τμήμα του υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τις ανάγκες των νοσοκομείων.

Μετά τη δωρεά εξοπλισμού και λογισμικού συστήματος για ΜΕΘ, ύψους 494.000 ευρώ, προς το υπουργείο Υγείας, η ΑΒ Βασιλόπουλος διευρύνει τη στήριξή της σε δήμους μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αλλά και σε φορείς ολόκληρης της χώρας που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ειδικά αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το συνολικό κόστος της νέας δωρεάς προς Δήμους, ΜΚΟ και Κοινωφελείς Οργανισμούς ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.
Ξεκινώντας με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τον Δήμο Αθηναίων, η ΑΒ θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς 16.000 πακέτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τα έξοδα 11.500 διαδρομών για την ανταπόκριση σε αιτήματα πολιτών, για τους επόμενους 3 μήνες.

Μετά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η πρωτοβουλία της ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει ότι η συμβολή των επιχειρήσεων, αυτή τη δύσκολη -για όλους μας- περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Είναι κρίσιμη για την έκβαση της μάχης που δίνουμε καθημερινά στους δήμους μας».

Η Agrino ανακοίνωσε ότι προμηθεύτηκε σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων ολόσωμων στολών, μασκών υψηλών προδιαγραφών προστασίας και ασπίδων προστασίας προσώπου, προχωρώντας σε άμεση προσφορά τους σε κατά τόπους νοσοκομεία.

Η εταιρεία προσέφερε 300 στολές, 3.000 μάσκες και 2.000 ασπίδες προστασίας προσώπου στο νοσοκομείο Αγρινίου, στο νοσοκομείο Καστοριάς, στο οποίο νοσηλεύονται, σε πανελλαδική βάση, οι περισσότεροι ασθενείς σε σχέση με τον πληθυσμό της περιοχής και σε άλλα 4 νοσοκομεία της χώρας, θέλοντας να συνδράμει και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο που επιτελούν τις κρίσιμες αυτές ώρες.

Παράλληλα, η Agrino βρίσκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων της και θέλοντας να τους ευχαριστήσει, αλλά και να τους επιβραβεύσει, προχωρά σε έκτακτο οικονομικό επίδομα για την υπέρβαση που κάνουν καθημερινά με την παρουσία τους και την καθοριστική συμβολή τους στην παραγωγική διαδικασία, ακόμα και κάτω από απαιτητικές συνθήκες.

Στη δωρεά 690.000 προϊόντων ατομικής υγιεινής και προσωπικής φροντίδας, ενισχύοντας σημαντικά το νέο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» προχωρά η εταιρεία ΜΕΓΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία συνεισφέρει ουσιαστικά στην κάλυψη των αναγκών και παροχή βασικών αγαθών κατ’οίκον σε Αθηναίους δημότες με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις, ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, μοναχικά άτομα που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς και την ενίσχυση των νέων δομών φιλοξενίας αστέγων του Δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: