EUROKINISSI

Θέμα που προβληματίζει τον κλάδο των υγειονομικών είναι η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται περιστατικά βίας στα δημόσια νοσοκομεία. Τελευταίο περιστατικό, αυτό που συνέβη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «Άλλο ένα συμβάν βίας κατά γιατρών και Νοσηλευτών στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βενιζέλειου Κρήτης, επιβεβαιώνει τα αίτια που προβάλει η Ομοσπονδία τα οποία προκαλούν τα εν λόγω τραγικά συμβάντα.

Κυριακή 14/1/2018, 10.30 το βράδυ, άντρας 45 ετών συνόδευε την ασθενή μητέρα του στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Στην διαλογή των περιστατικών δεν εκτιμήθηκε ως επείγον περιστατικό για να εξετασθεί κατά προτεραιότητα, αλλά στη σειρά της. Εξετάσθηκε στο Παθολογικό Ιατρείο του ΤΕΠ 11 μμ., μισή ώρα μετά την προσέλευσή της!!! Που να περίμενε 8 ώρες, θα σκότωνε κόσμο!!!

Ο γιος της ασθενούς, θεώρησε ότι η μισή ώρα ήταν μεγάλη καθυστέρηση και σαν ταύρος εν υαλοπωλείο επιτέθηκε σε γιατρούς Νοσηλευτές. Χτύπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Κτύπαγε τραπέζια με αποτέλεσμα να ρίξει κάτω την οθόνη του κομπιούτερ η οποία έσπασε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν μετά να εκδίδουν εξετάσεις οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών. Εξαιτίας αυτού καθυστερούσαν οι εξετάσεις των ασθενών.
Ευτυχώς επενέβη άμεσα η αστυνομία.

Το καλοκαίρι, στο ίδιο Νοσοκομείο, είχαμε δεκάδες περιστατικά βίας, σε βάρος των γιατρών και Νοσηλευτών στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου από μεθυσμένους τουρίστες που προσέρχονταν από τα Μάλια και την Χερσόνησο. Το καλοκαίρι έχει καταγραφεί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, συνοδός ο οποίος γρονθοκόπησε άγρια γιατρό την ώρα που έκανε ράμματα στον αδελφό του επειδή παραπονέθηκε ο ασθενής ότι πόναγε.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης κονδυλίων, φυλάσσεται από 9 άτομα προσωπικό φύλαξης, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον 18. Την ώρα που συνέβη το περιστατικό την Κυριακή το απόγευμα, το Νοσοκομείο φυλασσόταν από ένα φύλακα».

Ακολούθως διατυπώνεται το αίτημα της κάλυψης των κενών θέσεων εργασίας, η εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων και η εξασφάλιση των απαιτούμενων διαγνωστικών ή θεραπευτικών μηχανημάτων, όπως επίσης και της ουσιαστικής φύλαξης του νοσοκομείου.

Με τα ίδια αιτήματα κινείται και ο Σύλλογος εργαζομέων Λαϊκού Νοσοκομείου, που βρέθηκε αντιμέτωπος με βίαιο περιστατικό στο δικό του χώρο εργασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο Επικουρικός Ιατρός κ.Σ.Β κατά τη διάρκεια της εφημερίας της 10/1/2018, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον εν λόγω συνάδελφο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ανάλογων περιστατικών βίας κατά των Λειτουργών της Υγείας στο χώρο των Δημόσιων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τα οποία πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δηλώνουμε δε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Α «ΛΑΪΚΟ» θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας, όπως ακριβώς επιτάσσει η ιστορία του Νοσοκομείου μας, που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και αξιολογότερα της χώρας, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε στην εργασιακή μας καθημερινότητα λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης καθώς και άλλων σημαντικών προβλημάτων απόρροια των μνημονιακών προϋπολογισμών και της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας».

Φωτο αρχείου

Σχετικές ειδήσεις:
Προβληματίζουν τα περιστατικά βίας σε νοσοκομεία

Έρευνα για την άσκηση βίας σε γιατρό στο Λαϊκό ζήτησε η ΕΙΝΑΠ

Μοιράσου το άρθρο: