Ενώπιον της Προανακριτικής αναμένονται αύριο και μεθάυριο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οποίοι με επιστολές τους γνωστοποιούν ότι θέλουν να  καταθέσουν με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ ήδη έχουν κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» . Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορεί την πρώην εισαγγελέα ,Ελένη Ράικου πως  απέκρυψε στοιχεία του FBI που εμπλέκουν  Έλληνα πολιτικό. 

Στην Προανακριτική, που εξετάζει τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Νovartis, καταθέτει η αντεισαγγελέας εφετών Ευγενία Κυβέλου.

«Προέχει να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ώστε να γίνει σύγκριση με ό,τι έχουν πει στην Εισαγγελέα Διαφθοράς», τόνισε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλους, σε σημερινή δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, έχει έγγραφο του FBI, από το οποίο προκύπτει ότι «Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Από δημοσιεύματα του Τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράικου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν «καταστράφηκε» από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis. Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον Τύπο έχουν στρατευθεί στον βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Μοιράσου το άρθρο: