Συνέδριο ΣΕΠΕ: “Ύψιστο στοίχημα” η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή (video)

Η ψηφιακή τεχνολογία και το νέο παραγωγικό μοντέλο είναι το κυρίαρχο θέμα στο συνέδριο που  διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

“‘Yψιστο στοίχημα” για την κυβέρνηση χαρακτήρισε τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του Digital Economy Forum 2019.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο θα επισκεφθούν την Ελλάδα αμερικανικές εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας μαζί με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης παρουσίασε τα βασικά σημεία της ψηφιακής πολιτική του κόμματος, τονίζοντας ότι “η προηγούμενη κυβέρνηση μέσα σε συνθήκες δημοσιονομκής ασφυξίας ξεμπλόκαρε  κονδύλια ύψους να 1, 2 δις ευρώ”.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Kεντρικής Ένωσης Eπιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, «η εφαρμογή και η αξιοποίηση της ψηφιακής οικονομίας δεν αποτελεί προαιρετική επιλογή αλλά ανάγκη επιβίωσης». Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό φτάνουν τα 2 τρισ. δολάρια, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση στη λίστα των 28 χωρών ως προς την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός, σχολίασε στη διάρκεια της τοποθέτησής του ότι «η τεχνολογία αποτελεί ήδη, εδώ και καιρό, καθημερινότητα για τον τουριστικό κλάδο. Το επόμενο βήμα και το στοίχημα είναι να αρχίσουμε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι να παράγουμε τεχνολογία».

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών υπογράμμισε ότι «τα υψηλά ποσοστά που κατέχει η Ελλάδα στη χρήση των Social Media αποδεικνύουν το ναρκισσιστικό προφίλ του νεοέλληνα, που δεν δίνει βάση στην ουσιαστική χρήση της τεχνολογίας».

Τον ρόλο που διαδραματίζει η ψηφιακή τεχνολογία και οι ειδικά οι νέες τάσεις της, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, στον τομέα του λιανεμπορίου επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής. Όπως είπε, πάντως, «ενώ η τεχνητή νοημοσύνη είναι το back office για τις επιχειρήσεις, η συναισθηματική νοημοσύνη είναι αυτή που κάνει τις πωλήσεις».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς
Πηγή:ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος