Eurokinissi photo

Μία ημέρα μετά την προφυλάκιση της 35χρονης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, οι δικηγόροι του θύματος δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Η 35χρονη κρατείται σε ειδικό χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Χθες, αρνήθηκε να απολογηθεί, ενώπιον του ανακριτή και περιορίστηκε στη δήλωση: «Τηρώ το δικαίωμα της σιωπής. Δεν είμαι σε θέση σωματικά και ψυχικά να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Θα το κάνω σε μεταγενέστερο χρόνο».

Αναμενόμενο το να μην απολογηθεί η 35χρονη, δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο συνήγορος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας. «Σήμερα θα πάρουμε τη δικογραφία, η ανάκριση προχώρησε κανονικά και όλα τα στοιχεία ήταν σε βάρος της, τόνισε και επεσήμανε: «Αυτό το άτομο δεν πάσχει από ψυχικό νόσημα τέτοιο που να υπάρχει το ακαταλόγιστο της πράξης». Δεν ζητήθηκε για την ώρα και μπορεί να μην ζητηθεί ποτέ ψυχιατρική εξέταση, σημείωσε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στο θέμα ενδεχόμενου αιτήματος ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από την υπεράσπιση. «Η ζήλια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη κι αν επιβληθεί ποινή για απόπειρα ανθρωποκτονίας ή σωματικής βλάβης, η 35χρονη θα μείνει στη φυλακή το πολύ 5 χρόνια. Ο πραγματικός χρόνος ποινής είναι 3/5 αυτού του χρόνου, ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

Η 34χρονη Ιωάννα, που έχει μπροστά της Γολγοθά με τριάντα τουλάχιστον χειρουργικές επεμβάσεις, ενημερώθηκε για την προφυλάκιση, αλλά «δεν της δόθηκαν ακόμα λεπτομέρειες», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Λύτρας. Η προφυλάκιση συνιστά «μικρή ηθική ικανοποίηση, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι το θύμα είχε δει 5-6 φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις την 35χρονη και ότι δεν ηταν φίλη της.

Ο έτερος συνήγορος του θύματος, Νίκος Αλεξανδρής, σημείωσε «θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια», προσθέτοντας πως η Ιωάννα όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ένιωσε «μία μικρή ηθική ικανοποίηση μέχρι την τελική δικαίωση».

Σχέδια επίθεσης από τον Μάρτιο του 2019

Όπως προκύπτει από την έρευνα στο κινητό της, η 35χρονη στις 16 Μαρτίου του 2019 είχε καταχωρήσει φωτογραφίες με οδηγίες χρήσης, και καταστήματα αγοράς φορητού πομπού.

Αφού τοποθετεί τον κοριό στο αυτοκίνητο της Ιωάννας, εντοπίζει την περιοχή που μένει και στις 22 Ιουνίου του 2019 φωτογραφίζει την είσοδο της πολυκατοικίας.

Σε άλλη φωτογραφία στις 8 Μαίου του 2020 φαίνεται πως αναζητά να βρει περούκα για να μεταμφιεστεί.

Στο κινητό της και συγκεκριμένα στο σημειωματάριο είχε καταχωρήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του ταξί που την περίμενε στις 19 και 20 Μαίου στην οδό Θησέως.

Στις επόμενες φωτογραφίες, φαίνονται οι συντεταγμένες που είχε καταγράψει ο κοριός και είναι κοντά στο σπίτι της Ιωάννας στο Μοσχάτο και στην εργασία της στη Καλλιθέα.

Η έκθεση της αστυνομίας για το κινητό της κατηγορούμενης, αναφέρει ότι στην εφαρμογή TRACKER που ανευρέθη στο κινητό της, έχουν καταχωρηθεί συνολικά τρεις συσκευές απομακρυσμένου γεωεντοπισμού. Επίσης διαπιστώθηκε ότι, όταν τέλειωνε η μπαταρία του συστήματος και λάμβανε σχετική ειδοποίηση, η επόμενη καταχώρηση αναφέρει πλήρης μπαταρία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη συσκευή, αφαιρέθηκε, επαναφορτίστηκε και εν συνεχεία επανατοποθετήθηκε.

Πηγή:ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: ‘Αννα Βλαχοπαναγιώτη, Γιώργος Γεραφέντης, Κάτια Νιάκαρη

Σχετική είδηση: Επίθεση με βιτριόλι: Αρνήθηκε να απολογηθεί η κατηγορούμενη – Παρακολουθούσε ένα χρόνο την 34χρονη (video)

Μοιράσου το άρθρο: