Συνολάκης: Ανάγκη πολιτικής απόφασης για τα επικίνδυνα κτήρια – Άμεσα η αξιολόγηση

Σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια αποτελούν τα εγκαταλελειμμένα κτήρια, που είναι κατά χιλιάδες  διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα. Τα φονικά ρίχτερ στη Σάμο επανάφεραν το θέμα στην επικαιρότητα με τον πιο τραγικό τρόπο.    

Πρώτης τάξεως κίνδυνο αποτελούν τα εγκαταλελειμμένα κτήρια σε κάθε γωνιά στην Ελλάδα όμως δεν είναι απλή υπόθεση καθώς οι αρχές δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κατεδαφίσεις διότι δεν μπορούν να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες. Στην Αθήνα είναι 1300 και από αυτα τα 700 είναι ετοιμόρροπα

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κώστας Συνολάκης  αναφέρθηκε στο ότι σαν σήμερα το 1755 συνέβη ένας μεγάλος σεισμός στη Λισαβώνα που ακολουθήθηκε από ένα τσουνάμι. Από το διπλό καταστροφικό φαινόμενο 60.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κάνοντας τον Ρουσσώ να πει ότι «δεν είναι θέμα ούτε του Θεού, ούτε του σεισμού, είναι των κακών κτηρίων που σκοτώνουν τους ανθρώπους».

Πρέπει να ληφθεί μια πολιτική απόφαση να αντιμετωπιστεί κάποτε το πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτηρίων που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τον κάθε περαστικό. Πρέπει να γίνει αξιολόγηση από του Δήμους, ακόμα και αύριο και μετά να αναλάβει η πολιτεία, είπε. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ο κ. Συνολάκης αναφέρθηκε και στο τσουνάμι: Μέσα σε 15 δευτερόλεπτά έγινε αλλαγή της στάθμης της θάλασσας, το δυτικό κομμάτι της Σάμου ανέβηκε και το ανατολικό προς την Τουρκία κατέβηκε. Η πρώτη αλλαγή της στάθμης θα έπρεπε να είναι το καμπανάκι για τους κατοίκους, οι οποίοι δεν αντέδρασαν σωστά, όμως, όπως είπε το μήνυμα προειδοποίησης 112 λειτούργησε και οι άνθρωποι άρχισαν να προσέχουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος