Η ανησυχία για το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη οδηγεί εκατοντάδες πολίτες στην ουρά για rapid test. Τη διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις οκτώ το βράδυ, επιβλέπει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σύμφωνα με τον οποίο, μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα έχουν αναπτυχθεί έως και δεκατέσσερα κινητά ιατρεία στη νέα παραλία.

«Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας που μετέβη στη Θεσσαλονίκη συνοδεία κλιμακίων του Οργανισμού, για αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και άλλους φορείς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρκουμανέας αναφέρθηκε στην αύξηση του ιικού φορτίου, που έχει διαπιστώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κατά τις δειγματοληψίες σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ στα αστικά λύματα της πόλης.

Χθες, το ημερήσιο ρεκόρ στη συμπρωτεύουσα ανήρθε σε 384 κρούσματα, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμη και για δεκαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Στις 5 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραφε τη θετικότερη επίδοση με μόλις 2 κρούσματα σε σύνολο 303 πανελλαδικά, ενώ μια εβδομάδα αργότερα στις 12 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 6 κρούσματα και χθες 181 κρούσματα.

Μοιράσου το άρθρο: