Παρατείνεται ως την Κυριακή η δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Andros Jet» στη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη.

Από την Δευτέρα την ακτοπλοϊκή σύνδεση θα εξυπηρετεί και το επιβατηγό-οχηματαγωγό «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Επιπλέον, μέχρι και το Σάββατο το πλοίο ΑΝΑΞ θα εξυπηρετεί τη μεταφορά οχημάτων, ενώ συνεχίζει να εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγια και το ταχύπλοο επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ».

Η SEAJETS σε συντονισμό με το υπουργείο Ναυτιλίας και εν αναμονή των εξελίξεων της επαναδρομολόγησης των τοπικών πλοίων θα εκτελέσει αύριο Πέμπτη 22/8 με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο «ANDROS JET» τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 9.30 και στις 15.00 και από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 12.00 και στις 18.00.

Μέτρα, που κινούνται σε τρία επίπεδα, για τη στήριξη της τουριστικής κίνησης στη Σαμοθράκη, συζητήθηκαν σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού.

Σε συνάντηση, που είχε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του νησιού Γιάννη Γλήνια, το νέο Δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εξετάσθηκαν τρόποι αναστροφής του κλίματος που δημιουργήθηκε με τα προβλήματα ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη θωράκισης του τουρισμού και ενίσχυσης της προβολής του νησιού.

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι έχουν ήδη αναληφθεί και θα συνεχισθεί δέσμη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας της Σαμοθράκης στη Ρουμανία, αλλά και σε άλλες αγορές για την προσέλκυση τουριστών τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό έτυχε ήδη θετικής ανταπόκρισης από influencers το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες ο ΕΟΤ Ρουμανίας και θα οργανωθεί επίσκεψη στο νησί Ρουμάνων bloggers με σκοπό τη τόνωση της τουριστικής προβολής της Σαμοθράκης.

Ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε ότι θα μεταφέρει σε συναρμόδια υπουργεία τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν λύσεις που θα συμβάλουν στην ταχύτερη αποκατάσταση της εικόνας του νησιού.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: