Πηγή: Eurokinissi

Μία τεράστια επιχείρηση βάζει στις «ράγες» το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες για να αλλάξουν οι ταχυδρομικοί κωδικοί σε όλη τη χώρα, ούτως ώστε με τη νέα κωδικοποίηση να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist. «η καινοτομία δεν θα έρθει με το κράτος, θα έρθει με την αγορά, το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Για τον νόμο για το 5G που θα καταθέσουμε τον Σεπτέμβριο, προτείνουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας να είμαστε η πρώτη χώρα που θα δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο ταμείο, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της δημοπρασίας του 5G, που θα τα επενδύει στο οικοσύστημα του 5G, σε start ups και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η δημοπρασία φάσματος του 5G θα έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του χρόνου κι από το 2021 και μετά θα είμαστε σε θέση πλέον να έχουμε κάλυψη από δίκτυα 5 σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας. Το κράτος μπορεί να γίνει καταλύτης κι όχι εμπόδιο σε πολλά πράγματα. Θα αλλάξουμε ταχυδρομικούς κώδικες σε όλη την χώρα – τελευταία φορά άλλαξαν το 1983, και αυτήν την στιγμή δεν σου δίνουν καμιά πληροφορία».

Το κυβερνητικό σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι αναμένεται να υλοποιηθεί την επόμενη διετία και σύμφωνα με τις πληροφορίες, προβλέπει τη μετατροπή των σημερινών πενταψήφιων αριθμών σε μορφή δύο γραμμάτων και τεσσάρων αριθμών. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα μπορέσουν να προσδιορίζουν μικρότερες περιοχές και να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια για το υπό αναζήτηση σημείο. Μάλιστα, από τη στιγμή που θα μπουν σε εφαρμογή οι νέοι κώδικες, θα αποτελέσουν βάση για την παροχή πληροφοριών στην «πινέζα», όπως αν υπάρχει σε κάποιο σημείο 5G, αν περνά φυσικό αέριο, κτλ.

Η τελευταία φορά που άλλαξαν οι ταχυδρομικοί κώδικες ήταν το 1983 με πολύ διαφορετικές οικιστικές συνθήκες, γεγονός που προκαλεί ακόμη και σήμερα προβλήματα γεωτοποθεσίας σε κάποιες περιοχές. 

 

Μοιράσου το άρθρο: