Για γεγονότα που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα έκανε λόγο ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι», αναφερόμενος στο γεγονός ότι μαθητές στο χωριό Πεύκη του νομού Ηλείας πηγαίνουν για τηλεκπαίδευση σε αυλή καφενείου.

Όπως σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, είναι γνωστό πως δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ σε πολλά σπίτια, σε όλη την επικράτεια, ή και καθόλου σε περιοχές της υπαίθρου, προσθέτοντας πως δεν υπήρξε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για το εάν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή.

Τη Δευτέρα παραλαμβάνουμε 100 τάμπλετ για να τα δώσουμε σε παιδιά που, όπως μας βεβαιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα, δεν έχουν, πρόσθεσε και σημείωσε πως σήμερα θα δοθούν 15 τάμπλετ στα παιδιά στην Πεύκη.

Όπως ανέφερε, ρόλος μας ως τοπική αυτοδιοίκηση είναι να λύνουμε προβλήματα, κι ας μην είναι της αρμόδιότητάς μας, «πρέπει να σεβαστούμε τα παιδιά, να είμαστε προσεκτικοί στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων».

Η εκπαιδευτική κοινότητα σωστά κινητοποιήθηκε να καταγράψει αυτές τις αδυναμίες που είναι γνωστές και διαχρονικές· με βάση τα στοιχεία της α’βαθμιας εκπαίδευσης εκατοντάδες παιδιά δεν έχουν σύνδεση ή τάμπλετ, είπε ο δήμαρχος Πύργου.

Σχετική είδησηΑ. Τσίπρας: «Φιάσκο» η «πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση»

Μοιράσου το άρθρο: