Έλεγχοι rapid test από συνεργεία του ΕΟΔΥ ξεκινούν σήμερα σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία.

“Η εφαρμογή των γρήγορων τεστ στα σχολεία και γενικά σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος θα βοηθήσει να έχει κανείς αποτελέσματα πολύ γρήγορα όποτε θα μπορεί να γίνει λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Θα μπορούμε να προσδιορίζουμε τα κρούσματα τα οποία είναι ασυμπτωματικά, ώστε να προχωράμε σε περιορισμό και ιχνηλάτησή τους. Αυτό και πρωτίστως η εφαρμογή των μέτρων είναι οι άμυνες μας μέχρι το εμβόλιο” είπε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ογκολογίας – Αιματολογίας.

“Θέλουμε τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει σαφής περιορισμός των κρουσμάτων πριν μπούμε βαθιά στο φθινόπωρο όπου έχουμε κρύες θερμοκρασίες μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους όπου αυξάνεται η μετάδοση του ιού και πριν συμπέσουμε με τη γρίπη”, τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει επάρκεια σε μονάδες Covid. “Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ακόμα διαχειρίσιμη ωστόσο πρέπει τώρα να ανασχεθεί η διασπορά ώστε να μην αυξηθεί η πίεση. Ο συστηματικός εμβολιασμός για τον ιό της γρίπης μπορεί να φέρει αποτέλεσμα” είπε.

Μοιράσου το άρθρο: