Δεκαεπτά μέρες μας χωρίζουν από τη μέρα των Χριστουγέννων και χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε ρόλο μαέστρου άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Αριστοτέλους. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η συμφωνική ορχήστρα του δήμου έκλεισαν μελωδικά τη βραδιά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δίνει το σύνθημα για τη φωταγώγηση του δέντρου, παίρνοντας την μπαγκέτα σε ρόλο μαέστρου.

Η Θεσσαλονίκη θα είναι μια πόλη μαγική αυτές τις γιορτές, καθώς η διοίκηση του δήμου ετοίμασε «γιορτές μαγεμένες», με ένα πλήθος εκδηλώσεων.

Το κοινό υποδέχθηκε με θερμά χειροκροτήματα την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τη συμφωνική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια παρέσυρε τον κόσμο σε ένα μουσικό ταξίδι με γνωστές επιτυχίες της.

Η γιορτή άρχισε με το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι Piandaemonium με 6 πιάνα επί σκηνής και 12 διακεκριμένους πιανίστες και μετά το κοινό απόλαυσε άριες από τέσσερις σοπράνο σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Στόχος της νέας διοίκησης του δήμου είναι η Θεσσαλονίκη να γιορτάσει φέτος με αέρα Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης. Η πλατεία Αριστοτέλους έχει μετατραπεί σε Χριστουγεννιάτικο σκηνικό δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους επισκέπτες, αλλά και στους Θεσσαλονικείς να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Οι Μαγεμένες Γιορτές θα διαρκέσουν έως τις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: