Έκρηξη προκάλεσαν άγνωστοι σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) κοντά στην είσοδο σούπερ-μάρκετ επί της οδού Γεωργίου Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησιές, στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν 4 τα ξημερώματα, όταν οι δράστες ανατίναξαν το μηχάνημα-«στόχο», από το οποίο αφαίρεσαν χρήματα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν. Φαίνεται όμως πως το συγκεκριμένα ΑΤΜ ήταν εξοπλισμένο με το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων, το οποίο μετά την παραβίαση του μηχανήματος βάφει με μπογιά τα χαρτονομίσματα καθιστώντας τα άχρηστα.

Πρόκειται για το έκτο περιστατικό ανατίναξης ΑΤΜ που καταγράφεται τον τελευταίο μήνα στη Θεσσαλονίκη. Είχαν προηγηθεί ανάλογα «χτυπήματα» στις περιοχές Κωνσταντινοπολίτικα, Νεάπολη, Ευκαρπία, Φίλυρο και Δρυμός. Στην τελευταία περίπτωση, την περασμένη Κυριακή, οι δράστες -φορώντας ολόσωμες λευκές φόρμες και αποκριάτικες μάσκες- προκάλεσαν έκρηξη με την μέθοδο «plofkraak» (διοχέτευσης αερίου) αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς με συνέπεια να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρεπορτάζ Λ. Χριστάρα

Μοιράσου το άρθρο: